Sommarväder och sommarkläder

Igårkväll hade vi mys i tivoliparken med sommarväder, brännboll och mycket folk. Det är konstigt det där med sommarvädret. När man går hemifrån har man inte en tanke på att det faktiskt blir ganska så (svin)kallt på kvällen och drar på sig shorts och en tröja. Nåja, det var en bra stund i parken även om jag missade (läs: slapp) brännbollen. Kvällen avslutades hemma hos Sanna där jag råkade bli inlåst på toaletten. Sanna klättrade upp på taket för att få ut mig. Resultat: båda två var inlåsta. Dennis klättrade upp på taket för att få ut oss. Resultat: alla tre var inlåsta. Ingrosso klättrade upp på taket för att få ut oss. Resultat: alla fyra inlåsta. Till slut lyckades Dennis faktiskt få upp dörren så att vi kunde komma ut till de andra.

Ikväll ska jag hämta min balklänning, tjoho! Har dessutom provat balfrisyr idag. Svår ångest uppstod när det helt plötsligt fanns två alternativ. Återkommer med resultat.



IMORGON ÄR DET SKATTJAKT.

Satan i gatan!

Vi njuter av våra sista dagar som studenter/gymnasieelever/oansvariga-människor-som-kan-göra-precis-vad-de-vill (okej, studenter kommer vi väl kanske bli igen men sista dagarna för den här gången...). I fredags dansade vi. Och dansade. Och dansade lite till. Ja, vi dansade faktiskt så mycket att vi glömde att gå och lägga oss. Det var en bra fredag. Det var dessutom en intressant upplevelse att ta en runda på Elgiganten på lördagsmorgonen för att leta dator i fredagens outfit, en härligt (o)fräsch glory och icapåsar under ögonen.

Dagens aktivitet är matteplugg. Sista provet skrivs imorgon. Herregud. Förutom lite räknande och Veronica Maggio förtärs det popcorn och pepsi. Hade det varit cola hade det nog varit den optimala lunchen. Nej, matte var det. Om ni vill ha lite söndagsläsning tycker jag att ni går in HÄR. Bästa bloggen!

"De stänger men ingen bryr sig
Blir blind när alla lampor lyser
Mm, det här är värt att dö för"
Maggiomaggiomaggio.

Tänkte värma upp med lite trevliga bilder från vårt tredje gymnasieår...

...Vi har varit på 3:3. Flower power, In the djungle och Disney (det hette nog inte Disney egentligen men minnet är kort)...

        

...Och sen har vi gjort lite såntdära roligt som man kan tycka är trevligt att komma ihåg sen om ett par år när man är 27 och ett halvt år och jättegammal och inte kommer ihåg vad man gjorde för roligt när man gick i trean, såntdär ni vet.

          
Såntdär ni vet.

Nu laddar vi inför skattjakt, bal, karneval och student!

Vem vill gå i tvåan nu?

Två tredjedelar av dagens penicillindos är nu nere tillsammans med en cookie. Håller på att läsa min kära väns bok. Tänk att hon har skrivit en bok. En hel bok. Lilla Katarina. Jag hoppas att den publiceras (bara mailet hon skrev till alla förlagen när hon skickade ut manuset borde ge henne den finaste platsen på Bokia, men jag tror inte att det funkar så. Tyvärr.) för den är helt fenomenal.

För övrigt tycker jag att det börjar närma sig ganska rejält nu. Några nationella prov, ett muntligt religionsprov och en sista inlämningsuppgift. Sen så. Sen är vi i hamn. Studenten. Galet. Det känns som att det bara var någon vecka sedan vi satt i matsalen och hörde treornas hån "Vem vill gå i tvåan nu? INGEN INGEN!" och trodde att vi aldrig skulle nå fram till den där dagen då vi själva kunde stå och skråla så i matsalen. Vi är snart där. Snart.


Glatt!


Distraherad? Nej, det tror jag inte.

Hela det förra inlägget saboterade min planering totalt. Klockan halv ett (prick!) hade jag tänkt vara klar med diskussionen. Därefter skulle en yoghurtcup med blåbärssmak och kaksmulor förtäras. Redan när jag tryckt på publicera-knappen till det förra inlägget började fingrarna virra rundor på tangentbordet och fötterna började hoppa lite. Helt plötsligt hade jag fört ut stolen och ställt mig upp, utan att jag märkte det själv. När jag väl stod upp så kändes det lite konstigt att sätta mig ner igen, så jag tänkte att jag kunde uträtta lite ärenden när jag ändå var uppe och stod.

Började med att gå bort till diskbänken där jag öppnade en coca cola för att se om det fanns kolsyra kvar den här gången eftersom det inte fanns någon sist jag öppnade den. Så var fallet även den här gången, lustigt. Efter det kom jag på mig själv med att stå och puffa på gardinen i säkert fem minuter och stirra ut på altanen.

-Blåser det?
-Kanske.
-Varmt?
-Ser inte så ut.
-Kallt?
-Nja, en kofta hade nog behövts om man ska ut.
-Men det ska jag ju inte för jag ska skriva psykologirapport. Just det.
-Vad gör jag här då? En yoghurt nu hade varit gott.
-Men jag fick ju inte äta förrän jag hade skrivit klart diskussionen kom jag överens med mig själv om innan... Dessutom finns det ingen yoghurt med blåbärssmak kvar. Åh vad är det där? Frallor. Gott. Kanske skulle ta lunch nu i alla fall?
-Här ligger minsann en filt. Den får jag ta och lägga där den ska vara.
-Och här på vägen tillbaka mot datorn så ligger det ett papper på golvet. Kanske ska ta och rita lite. Ja det gör jag.
-Så nu har jag hittat tillbaka till datorn. Kanske skulle ta en sväng inom Facebook när jag ändå är i krokarna? Ja det gör jag. Och så kan jag ju skriva ett blogginlägg om hur lättdistraherad jag är.
-Trött jag blev nu, en powernap kanske...

SÄTT DIG NER OCH SKRIV DISKUSSIONEN MÄNNISKA. Ska inte lämna datorn mer nu. Och lunch blir det inte tal om när jag slösat bort massa tid på det här sättet. Kanske kvällsmat om jag har tur. Trams.


Läxor och yoghurtlunch

Eftersom ni fortfarande går in här då och då tänkte jag att ett litet inlägg kanske vore på sin plats. Sitter hemma med feber idag, liksom igår, och skriver på min psykologirapport. Är uppe i 26 sidor och har diskussionen kvar... Kan bli kul för Maria att läsa genom vår överambitiösa klass rapporter. Hähä. När diskussionen avslutats tror jag bestämt att det står lunch på schemat (Sofia köpte nämligen hem små youghurtcups med musli igår. Muslin är ungefär som kaksmulor, gott med andra ord!) och sen ska engelskaredovisningen färdigställas. Ungefär 18 minuter och utan manus har vi fått order om. Tror dock att lite stödord är okej...

Första inlägget på nästan en månad och så handlar det om läxor och yoghurtlunch. Kul inlägg.

RSS 2.0