Hej då bloggen!

Då var vi här till slut. Sista blogginlägget ska tillverkas och efter det säger jag och bloggen hej då. Vill börja med (nu blir det visserligen inte i början eftersom jag redan är inne på tredje meningen men ni förstår principen) att tacka er som svarade på inlägget med frågorna från förra veckan. Egentligen skulle jag ju kunna slänga iväg ett stort tack till alla mina läsare som följt bloggen under de här månaderna. Ni har gett mig både bra statistik och fina kommentarer, vilket ju i stort sett var det som bloggen ville uppnå. Nu säger vi, jag och bloggen, dock hej då till varandra och inte minst till er.

Vi har ett år framför oss som kommer innebära (och har inneburit) en del förändringar inom politiken. Japan håller på att byggas upp och vi hoppas på att naturkatastroferna lyser med sin frånvaro resten av året. Jag själv ser fram mot en vår som inkluderar Spanien, karneval, skattjakt, bal och student. Kanske väcker jag bloggen till liv igen så att ni får ta del av de här festligheterna, vem vet.


Money, money, money

Har ni hört att våra sedlar och mynt ska få nya utseenden? Kul tycker jag! Ganska fräscht dessutom att byta ut de andra 25 år (?) gamla sedlarna. Pengar är ju ganska snuskigt egentligen. Tänk så många som har haft just din femtiolapp i sin hand. Mums. Jag tycker att det är ganska intressant att många svenskar är mycket mer noggranna med att tvätta händerna efter att de tagit på utländska sedlar än de svenska. Varför? Det är precis lika äckligt vilket som. Härligt att min bakterierädda sida också fick komma fram, det var inte alls smuts på sedlar jag tänkte skriva om utan de nya motiven som kommer att införas under 2014:

20 kr: Astrid Lindgren, naturmotiv från Småland
50 kr: Evert Taube, naturmotiv från Bohuslän
100 kr: Greta Garbo, naturmotiv från Stockholm
200 kr: Ingmar Bergman, naturmotiv från Gotland
500 kr: Birgit Nilsson, naturmotiv från Skåne
1000 kr: Dag Hammarskjöld, naturmotiv från Lappland

Tycker att de lyckats med en bra blandning både gällande personerna och naturmotiven. Angående mynten så kommer tiokronan att behålla sitt nuvarande utseende medan enkronan och femkronan får nya. Tvåkronan kommer även att introduceras och är därför en av två nykomlingar tillsammans med tvåhundrakronorssedeln.

Om ni vill få en liten smygtitt om hur sedlarna och mynten kommer att se ut kan ni gå in HÄR.

RSS 2.0