Det smäller!

Det är många bombdåd just nu. I Göteborg är bombberedskapen kraftigt höjd efter att ett bombhot på staden utfärdats. Två personer sitter nu anhållna för förberedelse av terrorbrott men inga detaljer om var och varför har hunnit läcka ut i media. Än. Poliserna lägger locket på och ger i stort sett inga som helst kommentarer om vad som pågår. Kanske borde de ge någon information som tyder på att de har läget under nårgorlunda kontroll, om de nu har det, för att undvika felaktiga spekulationer som kanske oroar befolkningen mer än nödvändigt.

På Taksimtorget i Istanbul sprängdes en bomb, av en självmordsbombare, för bara ett par timmar sedan. 22 personer, varav 10-12 poliser, skadades. Även en odetonerad bomb hittades vid platsen. Istanbuls guvernör är övertygad om att det är terrorister, vilket väl låter ganska troligt. Man tror att målet var kravallpoliserna som stod vid en politisk demonstration, redo att rycka in. Just idag, den 31 oktober, är det en politskt högtidsdag i Turkiet då man firar republiken.

Men det är inte bara i Europa som det smäller, även USA har varit i fokus under veckan då man hittade sprängladdningar på flygplatser i Dubai och London, adresserade till synagoger i USA. Ursprungligen kom de båda sprängladdningarna från Jemen, där en del terrornätverk har starka fästen.

Om de här olika händelserna har att göra med den ökade hotnivån för terrordåd(klicka på länken för att komma till inlägget) som utfärdades för några veckor sedan kan man nog ännu bara spekulera om.

Kommentarer
Postat av: morfar

Skriv lite om Tollarp också så behöver jag ej titta på nyheterna.

2010-10-31 @ 19:58:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0