Vänsterpartiet

I veckan meddelade de rödgröna att de nu ska skiljas åt något och vara röda och gröna, istället för rödgröna. Nu har Socialdemokraterna och Miljöpartiet blivit inbjudna (och tackat ja) till ett samtal om friskolorna, av Björklund. Vänsterpartiet fick däremot ingen inbjudan. Konstigt? Nej, inte direkt. För det första är de ju i allra högsta grad emot att privatpersoner tjänar pengar på friskolor. Deras skolpolitik överhuvudtaget är ju ganska speciell. Allra mest skrattretande tycker jag nog att deras betygspolitik är:
"Vänsterpartiet är emot graderade betyg i alla skolformer. Vänsterpartiet vill begränsa användningen av begreppet betyg till det intyg och omdöme som en elev får med sig efter att ha avslutat en utbildning."
Vänsterpartiet menar att eleverna inte ska kämpa för att få bra betyg i skolan, utan kämpa för att kunna ta in så mycket kunskap som möjligt. Bra betyg ska alltså inte vara målet, utan mycket kunskap. Kom igen, när kommer det där någonsin bli verklighet? För att generalisera lite, så tror jag att ungefär 95 procent av alla som går i skolan, pluggar, gör sina läxor och medverkar aktivt på lektioner gör det för att få bra betyg. Självklart vill man också lära sig saker, men det kan nog snarare ses som en bonus i många fall. Bra betyg ger möjlighet till bra jobb som ger möjlighet till bra inkomst. Så är det bara.

Lars Ohly är ju för övrigt inte heller det bästa som hänt Vänsterpartiet. Gudrun Schyman lyfte partiet otroligt mycket när hon var partiledare, och sedan hon avgick och Ohly tagit över har det mestadels gått åt andra hållet. Neråt alltså. Om det beror på att Schyman var en bra politiker, eller att Ohly är totala motsatsen kan ju diskuteras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0