Skärpning Skånetrafiken!

Ett litet vitt snötäcke la sig över Skåne i fredags och vips så var bussförbindelsen rena katastrofen. Tjugofem minuter sen var min buss. Det var visserligen en buss som går från Malmö och ett par minuters försening är absolut okej när det rör sig om så långa sträckor, men tjugofem minuter? Dessutom var även en del stadsbussar sena, och där går det ju inte att skylla på det långa avståndet. Det fantastiska med detta är att det fortfarande bara är november och den lilla snön som kom i fredags borde inte utgöra något större hinder för Skånetrafikens bussar. I så fall kan vi ju räkna med minst en timmes försening i december när snön ligger tjock.

Förra året var det snarare en regel än ett undantag att malmöbussen var runt femtio minuter försenad. Självklart ska chaufförerna köra försiktigt, för allas säkerhet, men om det tar så mycket längre tid så kanske Skånetrafiken borde fundera på att sätta in lite extrabussar? Det är nämligen inte chaufförernas fel att bussarna blir sena, så att ta ut sin ilska på dem är bara idiotiskt och slöseri med tid. Kollektivtrafik är jättebra och det är något vi verkligen bör satsa på, men det fungerar inte om bussarna inte kan hålla tiderna någorlunda. Skärpning Skånetrafiken, sätt in extrabussar under vintern!


Kommentarer
Postat av: morfar

Hade de haft vinterdäck på bussarna så kanske de kunnat hålla tiderna bättre,för övrigt tycker jag din blogg är bra,fortsätt med den så får jag med lite träning.

2010-11-22 @ 12:47:49
Postat av: Hannah

Vinterdäck är ju verkligen en bra början..

2010-11-22 @ 14:39:55
Postat av: Simon

Lilla flicka, du blir vansinnig över 25 minuter?



Att Skånetrafiken är ett skämt är vi överens om. Men 25 minuter försening på tåglinjen Kristianstad - Malmö är vardagsmat, speciellt om vintern.



Rekordet på försening hittills i år på en och samma dag ligger på lite över 4 timmar. Då reste jag Kristianstad - Lund, Lund - Kristianstad. Involverade ett trasigt lok som ledde till evakuering, 3 km vandring, försening på annat tåg, hemfärden elledning gått sönder i Hässleholm, ersättningsbussar, 50 minuter försenade, 300 resenärer väntar, bussarna räcker knappt till.



Bra att du tar upp problemet dock, för det är verkligen ett allvarligt samhällsproblem när kollektivtrafiken missköts på ett sånt här vis!

2010-11-22 @ 14:49:19
Postat av: Hannah

För det första menade jag inte att 25 minuter var ofantligt mycket egentligen, utan påpekade att det var lite väl mycket för att vara nu i november när det ligger ungefär 0.5 mm snö på vägen. För det andra så hoppas jag på att det du beskrev tillhör ovanligheterna, men man vet aldrig när det gäller vår kära Skånetrafik.

2010-11-22 @ 16:33:27
Postat av: Anonym

Visst är det konstigt att snön kommer som en överraskning varje år!? Kanske vi skulle göra som i New York när dom får 0.1 mm snö? Stäng alla skolor..! Men som yrkeschaufför får jag nog säga att vinterdäck hade inte gjort ont..

Mats

2010-11-23 @ 21:59:34
Postat av: Anonym

Haha att stänga alla skolor låter ju lite lockande!

2010-11-24 @ 14:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0