Curlingföräldrar

I måndags gick ett program på SVT1 som heter Ung och Bortskämd. Det handlar om ett par ungdomar som får chansen att klara sig själva efter flera år av uppassning från föräldrarna. Man kan väl säga att det går sådär för vissa av dem, speciellt när det kommer till vardagliga sysslor som att handla mat, tvätta och jobba. De senaste dagarna har programmen fått ta upp stor plats i media och ofta är det ungdomarna man hänger ut som bortskämda små snorungar. Föräldrarna då? Det är väl inte barnens fel att de blivit så fruktansvärt bortskämda och uppassade under hela sitt liv. Det är deras verklighet, det är ju så de är uppfostrade. Nej, jag vill lägga i stort sett all skuld på föräldrarna i det här fallet. Eller curlingföräldrarna, rättare sagt.

En av deltagarnas föräldrar tog ett lån för att kunna köpa en motorcykel till sin son för 100 000 kronor. Eh. Va? I Lyxfällan, ett annat program som går på TV för tillfället, var det med en familj för ett par veckor sedan som hade alla sina tre barn hemmaboende. Trots att två av dem passerat 21 år (den ena hade till och med större inkomst än sina föräldrar) och de båda hade flickvänner som i stort sett alltid bodde hos dem. Ingen av barnen betalade en krona och föräldrarna hade lån upp över öronen. Sluta. Skämma. Bort. Barnen. Egentligen vet jag inte ens om man kan kalla det skämma bort, det är ju bara sjukt. Nej, jag tror att vi mår bra av lite motgångar i livet. Man kan inte alltid glida på ett bananskal. De här ungdomarna kommer få en jäkligt tuff framtid om det inte sker en förändring i deras liv. Och det kan de tacka (?) sina föräldrar för.

Kommentarer
Postat av: Maggan

Helt rätt! Verkligen ingen tjänst att behandla ungarna så, det blir tufft när föräldrarna slitit ut sej och inte finns.

2010-11-11 @ 17:50:06
Postat av: morfar

Föräldrarna var troligen hjärnlösa annars hade de inte ställt upp i programmet.

2010-11-11 @ 19:49:20
Postat av: Ulrika

Håller med dig helt, det är de barnen som kommer hamna i lyxfällan sen för de har inget begrepp om pengar och tror på fulllt allvar att man kan shoppa för tusentals kronor varje månad. Det är helt och hållet föräldrarnas fel. Klart de ska betala hemma när de har jobb och inkomst.

2010-11-13 @ 14:16:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0